Bunicile noastre le purtau prinse cu delicateţe pe reverul taiorului sau al mantoului tomnatic, mamele le foloseau pentru a-şi fixa şalurile largi pe umeri sau pentru a-şi accesoriza eşarfele din mătase, iar câteva dintre figurile emblematice ale diplomaţiei internaţionale le asociau simboluri subtile. Dacă ar fi să o întrebăm pe Madeleine Albright ce părere are despre broşe, cu siguranţă am mai putea scrie un volum consistent, care alăturat celui care îi poartă deja semnătura, să întărească convingerea că bijuteriile reprezintă cea mai discretă şi inteligentă metodă de comunicare oriunde în lume. Indiferent dacă este sau nu vorba despre diplomaţie.

Te-ai gândit până acum că toţi oamenii cu care te întâlneşti într-o zi obişnuită, îşi conturează o primă impresie despre tine, strict analizându-ţi ţinuta? Poate părea superficial, însă ceea ce porţi într-un anumit moment serveşte drept “carte de vizită” pentru majoritatea celor cu care intri în contact. Ţinând cont de acest lucru, oare ce ai vrea să transmiţi? Sau mai bine spus, imaginea ta reflectată în oglindă coincide cu ceea ce reprezinţi de fapt?

Broşele constituie nu doar simple accesorii, ci indicatori ai meticulozităţii cu care abordezi imaginea de sine, ai unei preocupări vădite pentru detalii şi ai unei cochetării care denotă cunoaştere mai degrabă decât vanitate. Cum le poţi purta astfel încât look-ul tău să fie unul actual? Iată trei moduri simple de accesorizare a broşelor Fleurs de Papillons, având drept suport, o piesă vestimentară de bază– cămaşa:

1.Să luăm pentru început cămaşa clasică de purtat la birou. Da, suntem convinşi că te-ai plictisit deja de ea, însă îţi promitem că accesorizand-o cu o broşă Fleurs de Papillons, vei ajunge ca în scurt timp să o priveşti cu totul diferit. Şi chiar să o îndrăgeşti mai mult decât ţi-ai fi putut imagina. Tot ce trebuie să faci este să îţi alegi o broşă de dimensiune medie din colecţiile noastre, să o prinzi la guler, asemenea unui papion, şi voila, ai obţinut o stilizare chic şi elegantă, menţinând în acelaşi timp aerul formal al ţinutei. Îţi poţi achiziţiona mai multe modele, astfel încât să ai câte una pentru fiecare zi a săptămânii. Iar apoi să le roteşti după bunul plac, conturând look-uri noi.

2. Dacă o singură broşă ţi se pare prea puţin, te poţi aventura în a asocia 2-3 modele. Însă nu pe cămaşă, ci pe reverul sacoului, deoarece ţesătura acestuia din urmă este puţin mai densă şi permite purtarea mai multor accesorii fashion fără a afecta forma sau ţinuta piesei vestimentare. Grupate astfel, broşele transformă chiar şi cel mai cuminte taior într-o piesă statement. Poţi opta pentru mărimi diferite ale broşelor sau pentru aceeaşi mărime şi formă, într-o cromatică unitară şi “tematică” (tonuri de rose cu tentă romantică, accente de negru ultra-glam, alb/negru pentru un iz minimalist-chic, lanţuri şi motive uşor rock, motive marine etc.).

3.O broşă Fleurs de Papillons prinsă pe un şirag de perle, devine o veritabilă declaraţie de stil şi eleganţă, mai ales dacă vrei să realizezi un styling cu un twist. Câteva astfel de modele în ediţie limitată se regăsesc în magazinul Pineberry din Bucureşti Mall-Vitan şi arată absolut splendid purtate cu o cămaşă căzută pe umeri sau cu o cămaşă clasică pentru seară.

Pe tine care dintre variante te inspiră?

Lasa un mesaj